slaenglostraight
heart2gif
Slaeng89
Historien
SLÆNGET going up
Slænget blev dannet ved en tilfældighed.
Efter en gårdfest i Ingerslevsgården i Århus, fandt Kurt og Nuller guitarerne frem. Vi havde lige mødt hinanden og fandt ud af at vi begge spillede, så det var oplagt at spille nogle gamle beatlesnumre, som vi begge holdt af.
Imidlertid kunne ingen af os huske numrene fuldt ud, så vi besluttede, at til den næste gårdfest ville vi sammensætte et repertoire på ca. ti numre for at kunne underholde en lille times tid.
I løbet af den følgende vinter kom Jens til på bas og senere Flemming på div. håndholdte rytmeinstrumenter. Vi spillede udelukkende akustisk, og øvede i Kurts lejlighed.
.
Navnet.
Da vi alle boede i samme gade, optrådte vi det følgende år under navnet "Slænget fra Vestergårds Gade" , som dog hurtigt blev forkortet til blot  "Slænget".
Vi fik senere stillet et øvelokale til rådighed i kælderen, da vi blev betragtet som Ingerslevsgårdens husorkester. Allerede efter den første gårdfest var der mange der gerne ville have os til at spille, og vi optrådte gerne til fester o.l. for at opøve rutine og,  ikke mindst, deltage i festen. Efterhånden begyndte vi at spille mere elektrisk. Flemming fik et trommesæt, elguitarerne blev fundet frem og langsomt udviklede orkesteret sig.
Vi havde et princip der gik ud på at numrene skulle spilles autentisk, d.v.s. i de originale tonearter, de rigtige vokalstemmer, riffs o.s.v.  Samtidig udvidede vi repertoiret til også at omfatte andre af 60´enes hits. Vi fik flere og rigtige jobs, som på et tidspunkt betød at vi måtte vælge hvor meget tid og energi vi hver især ville investere i bandet. Dette resulterede i en udskiftning  til det Slænget er i dag.
Hamborg.
Nej, Slænget har ikke spillet i Hamborg, men kort efter, at den nuværende besætning var etableret, blev vi gennem Musikprojekt Århus ansat til, i et halvt år, at spille på de århusianske skoler. Vi lavede et pædagogisk program, hvor vi fortalte om The Beatles, deres samtid, musikalske udvikling m.m. og krydrede timerne ved at eksemplificere foredraget med liveoptræden. Vi fik efterfølgende mange jobs og vores Hamborg lå i Ebeltoft, hvor vi blev engageret til spille hver fredag / lørdag til julefrokostarrangementer.  (Som formodes bekendt, lærte The Beatles at spille og fik deres store rutine, da de spillede i Hamborg  6-7 timer dagligt i godt en måned).
Booking.
Vi fik efterhånden opbygget et repertoire, udelukkende bestående af beatles-numre og blev tilmeldt et booking-bureau, som Beatles-orkester. Vi har siden spillet det meste af Jylland og Fyn - fra fødselsdage og bryllupper til festivals og halballer.